+40786977288

tahograf

Tahograful digital și soluția Tracknamic

Ce este tahograful?

Tahograful, supranumit „cutia neagră” a vehiculelor auto, este cel mai eficient dispozitiv care poate oferi „probe” în cazul accidentelor rutiere. Acesta este un dispozitiv care înlesnește controlul vehiculului și a modului de lucru al șoferului.

Tahograful digital este un echipament indispensabil flotelor comerciale, care afișează, înregistrarează, tipărește, stochează informațiile despre tranzitul vehiculului și ale activităților conducătorilor auto.

Conform reglementărilor Uniunii Europene, este obligatorie utilizarea tahografului pentru vehiculele noi cu o greutate mai mare de 3,5 tone, în cazul transportatorilor de mărfuri, sau a vehiculelor noi care transportă mai mult de nouă persoane, inclusiv șoferului, atunci când vorbim despre transport persoane.

Cu ajutorul tahografului, managerii de flote auto se asigură că pauzele obligatorii pentru conducătorii auto sunt respectate și au garanția siguranței rutiere.

Tahografele sunt legate la cutia de viteză, iar cu ajutorul senzorilor, înregistrează viteza de deplasare a autoturismului. După noile reglementări UE, în România, toți transportatorii cu vehicule înmatriculate dupa 1 ianuarie 2007 sunt obligați să folosească tahograful digital. Echiparea cu tahograf SMART a devenit obligatorie pentru toate autovehiculele noi înmatriculate după 15 iunie 2019.

În ceea ce privește noile planuri de reglementări, din luna februarie 2022, transportatorii vor fi obligați să introducă simbolurile țării la tranzitarea granițelor.

Tracknamic & Tacho


Soluția Tracknamic va facilita munca dispecerilor, datorită calculelor furnizate în baza informațiilor descărcate automat de pe tahograf. Astfel, vor fi relevate rapoarte de pontaj, timpi de amplitudine, recuperări, etc.

Mai mult, informații despre conducătorii auto vor fi furnizate după prima descărcare a cardului de șofer.

Avantaje ale utilizării tahografului în tandem cu platforma Tracknamic


  • aveți posibilitatea de analiză, urmărire și intervenție pe parcursul activităților flotei auto pe care o administrați
  • aveți acces la date precum: numărul de înregistrare al vehiculului, viteza acestuia, distanța parcursă, date despre șofer, etc
  • veți putea calcula cu precizie costurile aferente țărilor pe care le traversați
  • veți avea o imagine de ansamblu asupra timpilor de conducere, de odihnă sau timpii rămași până la următoarea pauză a șoferului
  • aveți posibilitatea de a accesa rapoarte pentru fiecare vehicul și să interveniți în caz de evenimente rutiere sau încălcări ale legii.


Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre pachetele de servicii ”Full Tacho” sau ”Track & Tacho”, ne puteți contacta la numărul de telefon +40 786 977 288.


Aflați mai multe și despre: Managementul flotei și consumul de carburant, Ce este o flotă auto?